Leon Mișosniky

valentina iancu leon misosniky

Luni va avea loc la Café Verona (Cărturești) lansarea albumului Leon Mișosniky. Numele este cu siguranță necunoscut, pentru că Leon a lucrat totdeauna pentru sine, fără preocupări în promovarea sau expunerea propiilor lucrări.

L-am descoperit pe Leon de mult, nu știu să spun exact când prin prietena mea Lala Mișosniky, nepoata artistului. Lala care a investit timp enorm și energie ca să arate lucrările bunicului ei și să-i ducă povestea mai departe! Mi-a plăcut Leon. M-a atras în universul lui ermetic imediat și mult timp am rămas captivă într-un fel de sindrom Stendhal. M-a fascinat finețea cu care așează culoarea pe hârtie, forța cu care compune din piatră și mai ales m-au impresionat emoțiile pe care le pune în operă cu atâta sinceritate. Este un artist în care cred, un artist care nu s-a jenat să-și transcrie durerea depresiei. Povestea vieții lui, dură și plină de neajunsuri, o aflați din album. Vă aștept la lansare, o să descoperiți sufletul unui artist pus pe hârtie.

Ca la Oscar trebuie să mulțumesc echipei proiectului: Lala Mișosniky,  Adina Babeș, Alexandru Davidian și Teodora Dinu împreună cu care m-am ocupat de cercetare și invetarierea lucrărilor, fotografilor Marius Preda și Costin Miroi, Almei Cazacu pentru macheta grafică și minunatei echipe Vellant (Alex Radu, Dan Pleșa, Anca Lepădatu, Oana Dumitru).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s