Leon Mișosniky

valentina iancu leon misosniky

Luni va avea loc la Café Verona (Cărturești) lansarea albumului Leon Mișosniky. Numele este cu siguranță necunoscut, pentru că Leon a lucrat totdeauna pentru sine, fără preocupări în promovarea sau expunerea propiilor lucrări.

L-am descoperit pe Leon de mult, nu știu să spun exact când prin prietena mea Lala Mișosniky, nepoata artistului. Lala care a investit timp enorm și energie ca să arate lucrările bunicului ei și să-i ducă povestea mai departe! Mi-a plăcut Leon. M-a atras în universul lui ermetic imediat și mult timp am rămas captivă într-un fel de sindrom Stendhal. M-a fascinat finețea cu care așează culoarea pe hârtie, forța cu care compune din piatră și mai ales m-au impresionat emoțiile pe care le pune în operă cu atâta sinceritate. Este un artist în care cred, un artist care nu s-a jenat să-și transcrie durerea depresiei. Povestea vieții lui, dură și plină de neajunsuri, o aflați din album. Vă aștept la lansare, o să descoperiți sufletul unui artist pus pe hârtie.

Ca la Oscar trebuie să mulțumesc echipei proiectului: Lala Mișosniky,  Adina Babeș, Alexandru Davidian și Teodora Dinu împreună cu care m-am ocupat de cercetare și invetarierea lucrărilor, fotografilor Marius Preda și Costin Miroi, Almei Cazacu pentru macheta grafică și minunatei echipe Vellant (Alex Radu, Dan Pleșa, Anca Lepădatu, Oana Dumitru).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s