Întâmplări din București

familie fara adopost

Azi-dimineață, în plin centrul Bucureștiului (în spatele Guvernului 6 familii au fost evacuate din locuința pe care o ocupau de câțiva ani, fără forme legale. Locuiau într-o casă aproape în ruină, aflată în spalele unui bloc de pe bulevardul Iancu de Hunedoara. Din cele 6 familii evacuate una a rămas pe străzi, cu un sugar în brațe, un copil accidentat internat la Spitalul Grigore Alexandrescu și alți copii care se joacă pe trotuar.

Povestea familiei e comună multor români ajunși la limita subzistenței în ultimii ani. Sunt oameni foarte săraci, care se chinuie de azi pe mâine să-și întrețină copii. Pensionarii și copii stau acasă iar adulții lucrează cu ziua pe unde apucă. Dacă aveți cum să-i ajutați (mâncare, haine, bani) vă rog să mă contactați. Împreună cu Petre Florin Manole și Asociația Romani Criss încercăm să le găsim un adăpost. Și în acest caz, dacă cunoașteți soluții vă rog foarte mult să încercăm să ajutăm.

Acești oameni, acum doi ani, deși foarte săraci, au adăpostit un băiat rămas pe drumuri după ce casa de copii unde trăia l-a dat afară pentru că împlinise 18 ani. Acum au ajuns în situația să caute la rândul lor ajutor! Salvăm uniți?

familii evacuate

Această fotografie a fost făcută de Ștefan Mako, de la Casa Jurnalistului, care a venit astăzi să discute cu ei.

Advertisements

7 thoughts on “Întâmplări din București

  1. Îi ajutam și înainte să fie evacuați, dar situația era mult mai simplă pentru că aveau unde să stea. Erau mult mai puține cheltuieli.
   Momentan își caută casă, nu pot să-și caute și activități din care să se întrețină în același timp. În plus au unul dintre copii în spital, ceea ce le complică și mai mult situația.

   1. Ok, mulțumesc pentru răspuns. Nu încercam să ironizez situația, doar că din articol reieșea o poveste un pic ciudată, unde nu se lega neapărat evacuarea cu nevoia de bani, haine, alimente etc.
    Îmi poți trimite și mie pe mail mai multe detalii (ce se mai întâmplă acum, de ce lucruri e nevoie, care-s urgențele etc), te rog?

   2. Sigur!

    Familia locuieşte provizoriu la nişte rude foarte sărace, unde în mod cert nu exsita spaţiu pentru toţi. Asociaţia Romani Criss încearcă să găsească o soluţie mai bună pentru adăpost, dar încă nu ştiu dacă vor reuşi. Eu am luat numărul lor de telefon, în caz că apar oameni dispuşi să îi ajute. Au nevoie în special de lucruri pentru consum imediat: mâncare, scutece, bani. Nu există nicio organizare pentru strâns fonduri, donaţii etc. Dacă credeţi că aveţi cu ce să îi ajutaţi vă trimit numărul lor de telefon şi vă puteţi întâlni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s