Luna istoriei LGBT: Humanity

Artiști: Andrada Besliu, Harem6, Sorin Oncu, Irina Simion, Stefan Ungureanu
Curator: Valentina Iancu
Galeria 26 (Ota), Str. Dr. Staicovici nr 26, sector5, Bucuresti
Organizator: Asociatia Accept
Vernisaj: Joi, 2 februarie 2012, ora 19

Asociatia Accept organizeaza in februarie 2012, pentru prima data Romania: Luna Istoriei LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). Evenimentul cuprinde o serie de manifestari culturale si artistice care au ca scop cresterea vizibilitatii contributiei pe care persoanele LGBT o au la dezvoltarea culturii romanesti. Printre manifestări se numără expoziţii de artă contemporană, artă comunitară, proiecţii de filme, spectacole de teatru, workshop-uri şi petreceri. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici http://accept-romania.ro/luna-lgbt/
Joi, 2 februarie 2012 doua evenimente culturale vor marca inceptului lunii istoriei LGBTin Bucuresti: o expozitie de arta contemporana la Galeria 26 si prima proiectie de film tematica din programul Make a Joi LGBT organizat la Make a Point – Sos Morarilor 1.
La Galeria 26 va avea loc incepand cu ora 19 vernisajul expozitiei “Humanity”, o transcriere vizuala a imaginii comunitatii LGBT care aduce in fata publicului lucrari semnate de cinci artiști contemporani care pun in discutie si valorifica aspecte legate de viata cotidiana a persoanelor LGBT. Andrada Besliu, Harem6, Sorin Oncu, Irina Simion si Stefan Ungureanu vorbesc despre umanitate, criticand totodata criza valorica prin care societatea romaneasca trece cand vine vorba de perceptia minoritatilor sexuale.
Evenimentul va fi urmat de o petrecere la clubul OTA.
Proiectul Luna Istoriei LGBT beneficiază de sprijinul financiar al Programului de Drepturi Fundamentale si Cetatenie al Uniunii Europene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s